راحتمالا اگر در این مورد سرچ کرده باشید که چطور میتوانیم یک سهم رو تحلیل کنیم بیشترین جواب هایی که دریافت خواهید کرد تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی خواهد بود.
امروز در این مقاله میخواهیم در مورد رکن سوم تحلیل در بازار بورس صحبت کنیم که اگر اطلاعات بیشتری از دو مورد قبل بهمون نده، اطلاعات کمتری نمیده!
رکن سوم تحلیل سهام در بورس تهران، تابلوخوانی هست. علمی که خیلی ها اون رو نمیشناسند، خیلی ها هم که میشناسنش اون رو جدی نمیگیرند و ازش استفاده نمیکنند.
در این مقاله در وبسایت آلند میخواهیم یک آشنایی کلی با تابلوخوانی در بورس و همچنین یک نکته کاربردی برای تحلیل سهم به روش تابلوخوانی یاد بگیریم. پس با ما همراه باشید.
تابلو خوانی چیست؟
تابلوخوانی در اصل نگاه کردن به تابلوی سهم و استخراج اطلاعات روی اون هست. علت اینکه از تابلوخوانی استفاده میکنیم این هست که بتونیم با اطلاعات تکنیکال و بنیادی خودمون ترکیبش کنیم و بهترین زمان ورود و خروج رو پیدا کنیم.
تابلوی هر سهم رو میتونیم از سایت اصلی بازار بورس به نام tsetmc.com پیدا کنیم. ( شاید جالب باشه بدونید خیلی از افراد این سایت رو اصلا به نام سایت تابلوخوانی میشناسند 😊 )
اطلاعاتی که از تابلو خوانی میتوانیم در بیاریم انواع قیمت، ارزش بازار سهم، بازه های قیمتی و نمودار بر اساس ساعات روز هست . البته در تابلوخوانی پیشرفته المان های بسیار بیشتری بررسی میشه.
اینکه بتونیم چطور این اطلاعات رو با هم تلفیق کنیم هنر ما در تابلوخوانی در بورس هست.
در این مقاله یک تکنیک مهم در این مورد به شما یاد خواهم داد که مطمئنا میتونه در روند معاملات به شما کمک کنه.
دقت کنید که نه تنها این تکنیک بلکه هیچ تکنیکی قطعیتی ایجاد نمیکند. اما روش خوبی هست که میتوانیم کمی به استراتژی خودمون اطمینان بیشتری پیدا کنیم. در هر صورت بد نیست در مقاله ای که مربوط به تابلوخوانی هست به آموزش تابلو خوانی هم بپردازیم!
تکنیک ساعت در تابلوخوانی چیست؟
به این تکنیک، تکنیک ساعت در تابلوخوانی میگویند. برای استفاده از این روش باید به 2 المان در تابلوی سهم دقت کنیم. قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله.
خیلی ساده هست. این رو یاد بگیرید که قیمت ها در روزهای بعدی بیشتر تمایل دارند به سمت قیمت آخرین معامله بروند!
مثلا اگر امروز قیمت پایانی یک سهم منفی 1 درصد بود اما قیمت آخرین معامله مثلا مثبت 3 بود، نشون دهنده اینه که احتمالا در روز آینده تقاضای این سهم بیشتر از عرضه اون باشه. همچنین برعکس این قضیه هم صادق هست. اگر قیمت پایانی سهمی مثلا 4+ باشه اما قیمت آخرین معامله 1- باشه، به احتمال قوی این سهم در روز بعدی روندی نزولی خواهد داشت!
از تکنیک ساعت میتونید در معاملاتتون استفاده کنید و اطمینان بیشتری به استراتژی هاتون پیدا کنید.
پیشنهاد میکنم مطالب بیشتری در مورد تابلو خوانی در بورس را یاد بگیرید
اگر نکتهی خوب و مفیدی در تابلوخوانی میدونید حتما برامون کامنت کنید!
بدون دیدگاه