جنگ درون و کنترل احساسات بورسی
در جنگ های بزرگ تاریخی و بین هزاران فرمانده های نظامی قدرتمند، پیروزی و شکست های زیادی دیده میشه.
شکست هایی که فرماندهان بزرگ دیدن دلیلی بر نالایقی یا بی تجربگی آن ها نبوده است.
درست است که در تعداد زیادی نبرد، در نهایت با موفقیت سر خود را بالا گرفتند و از میدان جنگ خارج شدند اما فقط یکبار شکست لازم بود تا تمام موفقیت هایشان را زیر سوال ببرد و خراب کند.
یک جورایی میشه گفت پل ها پشت سر این مردان بزرگ با یک شکست، تماما خراب شد.
دلیل این شکست ها اگر غیرحرفه ای بودن آن ها یا بی تجربگی بودن آن ها نبوده، پس به نظر شما چه چیزی میتونه انقدر راحت تمام داشته های یک فرد رو به باد بده؟!
با آلند بورس همراه باشین تا از عامل مهمی در پیروزی یا شکست یک فرد بی تجربه و با تجربه صحبت کنیم.
پیروزی یا شکست در بازار بورس
همه این فرماندهان و قدرتمندان به یک دلیل باختند. این دلیل یک عامل درونی به حساب میاد. یعنی در اصل این قدرتمندان به یک عامل درونی خودشان باختند. یک خط قرمز که در هر شرایطی وجود داره و اگه پایی از این خط فراتر بره، شکست نتیجه نهایی جنگ محسوب میشه.
این افراد در حیطه خود به غرور ناشی از موفقیت های بزرگ قبلی یا هیجانات آنی باختند. ساده ترین مشکلات در کنار مشکلات بزرگ یا عوامل ریز و بی اهمیت زندگی و آینده آن ها را تغییر داد و این افراد مجبور به تسلیم شدند.
کنترل نکردن احساسات در افراد با تجربه به مراتب بیشتر از افراد مبتدی هست اما هر کسی باید این عامل را بشناسه تا در سخت ترین لحظه هم بتونه منطقی ترین و درست ترین تصمیم را بگیره!
پس در اصل در هر شرایطی هر کس با 2 نبرد کار خود را شروع میکند. اول نبرد درونی و دوم نبرد اصلی!
در بازار بورس و سهام هم دقیقا همینطوره!
استرس بازار سهام، مشکلات و بحران های این بازار واقعا احتیاج به پیش زمینه فکری و آمادگی داره. این پیش زمینه با تمرین و ایجاد چک لیست روزانه و پرداختن به مسائل حتی کوچک و سطحی ایجاد میشه!
حالا میرسیم به یک سوال مهم، چگونه احساسات و هیجانات در بازار بورس میتونه باعث شکست بشه؟
اصولا افراد در اوایل دوران سرمایه گذاری خیلی هیجانی و احساسی عمل میکنن و به همین دلیل خلاف جهت درست حرکت میکنن و زیان های زیادی میبینن.
در زمان اوج قیمت که بهترین زمان برای فروش سهامه، با هیجان زیادی فکر میکنن و تصمیم میگیرن که سهم جدیدی بخرن و انگار تا الان زمان را از دست داده اند و در نهایت اقدام به خرید میکنن و همینطور در زمان نادرست دست به فروش میزنن. این اقدامات ناشی از کنترل نکردن احساساتی مثل ترس و انکار پدیدار میشه و امکان داره فرد تازه کار سرمایه اولیه خودش رو با گرفتن تصمیم هیجانی و آنی از دست بده یا فرد با تجربه سرمایه و پس انداز خود را از دست بده.
اتفاقات و ذهنیت مخرب چطور روند سرمایه گذاری را نزولی میکند؟
1-تردید در انجام معامله
یعنی فرد سرمایه همواره کاسه چه کنم چه کنم در دست دارد و همواره مردد هست که چه تصمیم بگیرد. در پاسخ به سوال بخرم؟
میگوید نه الان وقتش نیست وقتی ارزان شد میخرم.
یا در پاسخ به سوال بفروشم؟
میگوید نه الان نمیفروشم وقتی گران شد میفروشم.
2-تصمیمات احساسی
فرد معامله گر تنها با برنامه ریزی و کنترل احساسات میتونه از تصمیمات هیجانی و زیان آور جلوگیری کنه.
3-غرور ناشی از سودهای قبلی
وقتی معامله گر چندین معامله پر سود انجام میده بیشتر به خودش مغرور میشه و شاید تصمیمات غیر منطقی بگیره که در نهایت ضرر در پیش باشه.
4- استفاده از تجربه
احتمال انجام معامله های اشتباه در افراد آماتور و تازه کار این بازار زیاده ولی اگه دانش کافی و خوبی در این زمینه داشته باشن، میتونن از ضرر و زیان جلوگیری کنن. باید در خصوص خرید و فروش سهم و علت سود و ضرر از تجربه افراد استفاده کرد.
5-ترس در انجام معامله
ترس یکی از عوامل مخرب محبوب میشه. معامله گر باید به طور کلی سعی کنه ترس رو کنار بزاره و آزادانه در بازار عمل کنه تا بتونه از همه فرصت های سودآور استفاده کنه.
در کل ماجرا این موضوع رو بدونین که معامله در بازار بورس سرگرمی نیست! باید با نگاه تجارت جلو بروید و به آن نگاهی جدی داشته باشین. این بازار جای تصمیمات دقیق و برنامه ریزی شده است و احساسات فقط میتونه روند کار رو مختل کنه و در بعضی مواقع هم به شکست و ضرر بیانجامد.
شما در این جنگ با افراد با تجربه و با هوش زیادی در حال مبارزه هستین. شما باید به صورت مداوم قوانین خودتان را بدون شکستشان دنبال کنین و به همین ترتیب کنترل عواطف و احساسات را در دست بگیرین.
این قابلیت به شما در بهبود تصمیمات معاملهگری کمک زیادی می کند.
این مقاله “جنگ درون و کنترل احساسات بورسی “رو برای دوستانتون بفرستید
تا بتوانند احساسات خودشان را در بازار سرمایه گذاری کنترل کنند.
با نکات سودآور دربخش روانشناسی بازار وبسایت آلند بورس همراه باشین.
بدون دیدگاه