ما برای جلوگیری از بی ارزش شدن پول مجبوریم سرمایه گذاری کنیم.
سرمایه گذاران به دو دسته تقسیم میشن :
1-سرمایه گذاران محافظه کار ، که معمولا ریسک گریز هستن
روش های سرمایه گذاری
سه روش برای سرمایه گذاری وجود داره :
روش مستقیم که برای کسانی هست که میخوان مستقیما وارد بازار های سرمایه گذاری بشن.
روش غیر مستقیم که مخصوص سرمایه گذارانی است که علاقه به سرمایه گذاری دارن ولی زمان و دانش کافی برای فعالیت در این کار رو ندارن و میخوان از تجریبات افراد دیگه برای این کار استفاده کنن.
سرمایه گذاری مستقیم یا بدون واطی:هر زمان شخصی با کسب مهارت یا بدون کسب مهارت جهت انجام معاملات مستقیما کد بورسی دریافت کنه، سرمایه گذاری مستقیم خواهد داشت. در این روش، سرمایه گذار باید از شرکت های کارگزاری اقدام به خرید سهام مورد نظر خود کنن .
پیش شرط سرمایه گذاری مستقیم، کسب دانسته های مالی و مهارت های تحلیلی هستش.
شیش پیش نیاز برای ورود به بازار بورس به روش مستقیم شامل:
1-ریسک پذیری :
کلیدی ترین ویژگی سرمایه گذاری مستقیم برخورداری از طبع خطر پذیری هستش. فردی که میخواد در بازار بورس موفق بشه، به میزان زیادی ریسک پذیری نیاز داره البته واضح هستش که اغلب سرمایه گذاران به دلیل یک اثر روانشناختی به نام توهم برتری توانایی هاشون رو بیش از اندازه واقعی ارزیابی می کنن. در واقعیت همه ی ما فکر میکنیم ریسک پذیریم ولی در عمل تحمل یک ضرر کوچیک رو هم نداریم. بپذیریم یا نپذیریم همه نمی تونن سرمایه گذاری جسورانه ای داشته باشن و به صورت مستقیم وارد بازار بورس بشن.
2-آشنایی با مفاهیم اولیه و پایه ای :
مطمئنا بدون قبولی در امتحان آئین نامه، گواهینامه رانندگی رو دو دستی تقدیم شما نمی کنن . فعالیت در هر تجارتی نیاز داره که در ابتدا شما اصول ابتدایی رو بدونین. هر شخصی که تصمیم داره سرمایه گذاری مستقیم رو انتخاب کنه باید در ابتدا با مفاهیم اولیه این کار آشنا باشه . آشنایی با ادبیات اولیه این کار از جمله پیش شرط های سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس هستش . یعنی تسلط کافی به نحوه ی خرید و فروش ، آشنایی با انواع دستورات خرید و فروش ، آشنایی عملی با مفهوم عرضه و تقاضا ، مفاهیمی مثل صفه خرید و فروش ، سود تقسیمی و به صورت کلی تحلیل صورت های مالی و غیر …
تسلط به موضوعات مالی تا حدود زیادی زحمت ما رو برای تحلیل صورت های مالی شرکت ها کم میکنه. بنابراین آگاهی نسبت به دانش پایه ای اقتصاد و حسابداری هم در روش سرمایه گذاری مستقیم لازم هستش.
3-دانش تحلیل :
شک نکنید که اگر بخواهید به صورت مستقیم وارد بازار بورس بشین بدون اینکه تسلط به تحلیل داشته باشین ، فقط سرمایه رو به هدر میدین، چرا که اگر تحلیل سهم ها رو ندانیم یعنی حتی فرصت نمی کنیم اشتباهاتمون رو پیدا کنیم چه برسه به اینکه بخواهیم سود هم داشته باشیم. تسلط کافی به انواع روش های تحلیلی بازار، بدون شک جزو شروط لازم در سرمایه گذاری مستقیم هستش. انواع روش های تحلیل های تکنیکال و بنیادی سهام وجود دارن که به شما کمک می کنه تا یک دید کلی رو نسبت به یک صنعت یا سهم داشته باشین و تحلیل تکنیکال هم نقاط شفاف و دقیق ورود و خروج رو مشخص می کند .
4- برخورداری از مهارت های روانی:
از این که در بازار بورس پتانسیل سودهای بالا وجود دارد شکی نیست. اما درگیر شدن با پروسه ی خرید و فروش ، مستلزم مهارت های روانی هستش که تقریبا در هیچ کلاسی هم به ما آموزش داده نمیشه. ممکنه برای من و شما قابل پذیرش نباشه ولی بخش عمده ی کسانی که در بازار بورس ضرر می کنن دانش تحلیلی خوبی دارن ولی به موقع در هنگام خرید و فروش نمی تونن تحلیل هاشون رو به کار بگیرن. در واقع تحلیل گر خوب بودن صرفا به معنای معامله گر خوب بودن نیست. چیزی که مهم هستش به کارگیری این تحلیل ها در عمله. همینجاس که اهمیت مبحث روانشناسی مشخص میشه
5- برخورداری از زمان کافی:
افرادی که تصمیم می گیرن سرمایه گذاری مستقیم در بازار بورس داشته باشن باید زمان کافی در اختیار داشته باشن. در این صورت شاید یک پزشک، جراح و یا پلیس نتونه زمان کافی رو به این موضوع اختصاص بده. حتی اگر پیش نیاز های قبلی رو طی کنه، عدم اختصاص زمان کافی برای تحلیل و انجام معاملات باز هم حکم کوبیدن آب در هونگ رو داره .
تحلیل صورت های مالی شرکت ها، تحلیل فنی نمودارها، ارسال دستورات خرید و فروش مطلقا به زمان کافی نیاز داره!
6-مدیریت فردی :
جالب است بدانین در این تجارت ما باید خودمان مدیر خودمان باشیم. در بازار بورس این ما هستیم که قوانین چراغ قرمز ها را برای خودمان تعیین میکنیم و صرفا خودمان هم از قوانین خود پیروی میکنیم. .اگر در بازار بورس از خط قرمز خود عبور کنیم کسی به غیر از ما بر روی کارهامون نظارت نداره در این صورت خودمان مدیر خودمان هستیم که این سلف منیجینگ کار بسیار مشکلی هستش و از عهده ی هر کسی ساخته نیست.
روش غیر مستقیم
اگر شرایط لازم برای سرمایه گذاری مستقیم را نداریم باید به صورت غیر مستقیم وارد بازار بورس شویم قبل از اینکه سرمایه خودمون رو به خطر بندازیم بهتر هستش اون رو به کاردان بسپاریم. منظور از شرایط لازم تمام شروطی هست که برای سرمایه گذاری مستقیم نیازمندیم و حتی اگر یکی از اون شروط رو نداشتیم نمی توانیم وارد بازار بورس بشیم.
در واقع پیش شرط های گفته شده برای سرمایه گذاری مستقیم، هر کدوم حکم یک قطعه از پازل رو برای ما بازی می کنن. ممکنه در تحلیل های بازار تسلط کافی رو داشته باشین ولی اگر مهارت های روانی رو نداشته باشین، برای این کار ساخته نشدین. پس بهتر هستش قبل از انهدام سرمایه خود، اون رو به دست یک فرد کاردان بسپاریم تا امر خطیر معامله گری رو برای ما انجام بدن .
سرمایه گذاری به روش غیر مستقیم در بورس این امکان رو برای ما فراهم می کنه تا مدیریت سرمایه خودمون رو به افراد متخصص و با تجربه ی این حوزه بسپاریم. این افراد با بررسی مداوم شرایط بازار تلاش می کنن بهترین تصمیمات رو برای سرمایه ی ما بگیرن . البته مشخص هستش که این افراد هم هزینه هایی دارن و در ازای خدماتی که در اختیار ما میزارن کارمزدی رو از ما مطالبه میکنن.
در نظر داشته باشین این افراد شخصیت های حقوقی هستن و زیر نظر سازمان بورس. از اساس اینکه ما سرمایه خودمون رو دراختیار افرادی بگذاریم که هیچ کارنامه ی معاملاتی هم ندارند کاملا اشتباهه .
انواع روش های سرمایه گذاری غیر مستقیم :
- صندوق های سرمایه گذاری :
یکی از بهترین روش های بهره مندی از امکانات، صندوق های سرمایه گذاری هست. در این صندوق ها طی سال های گذشته به یکی از محبوب ترین ابزار های سرمایه گذاری های جهانی تبدیل شده . بر اساس آمار ها، مجموع دارایی های تحت مدیریت این صندوق ها به حدود 30 هزار میلیارد دلار رسیده است که اگر بخواهیم این رقم رو مقایسه کنیم تقریبا نصف ارزش ناخالص کل دنیا این مبلغ هستش . چند سالی هستش که این صندوق ها متولد شدن و تا الان بیش از 7 هزار میلیارد تومان در انواع صندوق های سرمایه گذاری، سرمایه گذاری شده!
اطلاعات بیشتر رو میتونید در سایت fipiran.com از این صندوق ها دریافت کنین . هر چند انتخاب سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم در بازار بورس به سرمایه گذار مرتبطه اما اغلب مواقع سرمایه گذاران محافظه کار هستن و صندوق ها رو برای سرمایه گذاری مستقیم ترجیح میدن. در اصطلاح به صندوق های سرمایه گذاری مشترک مشا هم گفته می شود .
- شرکت های سبدگردان :
سبد گردان ها هم مثل صندوق های مشا شخصیت های حقوقی هستن که طبق قرار داد مشخص، کار معامله گری رو انجام میدن. با این تفاوت که برخلاف صندوق های مشا، در این مرحله دارایی های سبد سهام مستقیما تحت تملک سرمایه گذار هست. در فرایند سبد گردانی افراد خبره و افرادی که کارآزموده ی سرمایه گذاری هستن متناسب با سطح ریسک پذیری و سرمایه ی هر سرمایه گذار سبد اختصاصی رو برای اون شخص تشکیل میدن.
این افراد موظف هستن که به طور مستمر به سرمایه ما نظارت داشته باشن و اعمال رو مدیریت کنن و همون طور متناسب با شرایط بازار، بهترین تصمیمات رو برای به حداکثر رسوندن ارزش سبد ما اتخاذ کنن .
سود و اصل سرمایه در هیچ کدام از این سرمایه ها تضمینی نیستن و حتی اگر شرکتی به یه میزان سود شما تضمین بگذارد خارج از قوانین بورس عمل کرده است .
به طور کلی اگر در سرمایه گذاری صبر داشته باشین قطعا نتیجه فوق العاده ای رو به دست میارین.
بدون دیدگاه