|

تحلیل قیمت دلار 1400

پیش بینی قیمت دلار در سال 1400

سلام به شما آلندی های عزیز امیدوارم که حالتون خوب باشه .

امروز با بررسی قیمت دلار در خدمت شما هستیم . پیش بینی و دانستن یک نمای تحلیلی کلی از قیمت دلار می تواند به ما کمک بزرگی در زمینه سرمایه گذاری و خرید و فروش های مان بکند.

اما باید دانست که قیمت دلار در سال 1400 علاوه بر چالش های موجود با سه نا اطمینانی رو به روست : وضعیت کرونا ، انتخابات ریاست جمهوری و آینده ی تحریم ها .

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند علاوه بر در نظر گرفتن مسائل کلان اقتصادی باید به این سه عامل که از مهمترین ابهامات هستند نیز توجه نمود.

مطالبی که در ذیل بیان می کنیم نظر کارشناسان در این حوزه می باشد .

*توجه کنید که این مطالب فقط برای افزایش دانسته های شماست و نباید مبنای معاملات شما قرار بگیرد.

دوگانه برجام و تحریم

اقتصاد ایران در ده سال گذشته با دوگانه برجام و تحریم روبرو بوده ازیک‌طرف تحریم با کاهش صادرات نفت،افزایش کسری بودجه و تورم و جهش قیمت دلار در بازار ارز همراه بوده است و از طرف دیگر برجام با افزایش صادرات نفت ثبات قیمت دلار در بازار ارز کنترل تورم را به همراه داشته است.

به بیانی دیگر گرچه متغیرهای اقتصادی یکی از عوامل اثرگذار بر بازار ارز و سایر بازارها هستند اما تحریم اثر تشدیدی در قطب منفی بازار داشته و گشایش‌های سیاسی اثر مثبت.

ازاین‌رو هرگاه چشم‌انداز تحریم پیش روی اقتصاد بوده است شاهد اوج‌گیری کلی قیمت‌ها بوده‌ایم و اگر عادی‌سازی روابط چشم‌انداز روابط سیاسی بوده شاهد ثبات اقتصادی بوده‌ایم.

با این مقدمه می‌توان انتظار داشت که تقویت احتمال بازگشت آمریکا به برجام، رفع تحریم‌ها موجب کاهش انتظارات تورمی و به دنبال آن کاهش شاخص بورس و قیمت دلار در بازار ارز می‌شود.

پیش بینی قیمت دلار 1400

به قیمت دلار عادت کنیم

در سال 1400 اقتصاد ایران مشخصاً با کسری بودجه زیادی روبه‌ رو است و با توجه به این کسری، بعید است که دولت بتواند این منابع را از  بازار بدهی جمع‌آوری کند. ازاین ‌رو مورد  انتظار است که تورمی متناظر با این کسری بودجه رخ دهد.

نکته دیگر آنکه برخلاف اظهارنظرهایی که اعتقاد دارد دولت به‌صورت عمدی اجازه داده قیمت دلار افزایش پیدا کند تا بتواند کشور را اداره کند باید گفت نرخ فعلی با واقعیت‌های اقتصادی کشور همخوانی دارد. بنابراین انتظار این است که در سال آتی شاهد افزایش قیمت دلار در بازار ارز باشیم.

درست است که احتمالاً گشایش‌هایی در روابط خارجی خواهیم داشت و درعین‌حال این احتمال وجود دارد که امکان دسترسی به منابع ارزی خارج از کشور برقرار شود و حتی صادرات نفت افزایش یابد، ولی به نظر تحریم کنندگان دیگر اجازه نمی‌دهند ایران به منابع خود دسترسی کاملی داشته باشد تا از این طریق بتواند با ارزپاشی قیمت دلار را پایین بیاورد.

بنابراین برداشت از این موضوع این است که باید به نرخ‌های بالاتر ارز عادت کنیم.

کف و سقف قیمت دلار در سال 1400

در خصوص قیمت دلار بر مبنای انطباق با نقدینگی می‌توان به عددی حدود 22 تا 23 هزار تومان رسید؛ اما نرخ بازار با نرخ اقتصادی به دلایل مختلفی می‌تواند متفاوت باشد در سال آینده هم عوامل مختلفی را می‌توانیم بر نرخ دلار تأثیرگذار ببینیم.

FATF مساله مهمی است. عملاً هزینه مبادله‌ای بابت قرار گرفتن در لیست سیاه FATF پرداخت می‌کنیم. برجام و مساله بازگشت ایران و آمریکا و آن خوش‌بینی که به نحوی با انتخاب آقای بایدن در جامعه به وجود آمده بود به‌مرور جای خودش را به واقع‌بینی خواهد داد و خواهیم دید که مشکلات ایران و آمریکا خیلی راحت حل نخواهد شد و البته انتخابات ایران هم که قطعاً تأثیرگذار است.

بنابراین با لحاظ جمیع جهات اگر بخواهیم درباره متغیرهای اقتصاد کلان و بازارها در سال 1400 صحبت کنیم معتقدم نرخ رشد اقتصادی مثبت خواهد بود و حتی تحت شرایط خاصی می‌تواند به بالای پنج درصد هم برسد. در مورد تورم احتمالاً سطح 30 تا 40 درصدی را خواهیم داشت.

در مورد قیمت دلار  بنظر نمی رسد  جهش عجیب ‌وغریبی داشته باشد. تا انتخابات به نظر می‌رسد نرخ دلار بین 20 تا 30 هزار تومان نوسان داشته باشد. بعد از انتخابات هم ‌بسته به اینکه کدام جناح به پاستور می‌آید شرایط می‌تواند اندکی متفاوت باشد.

قیمت دلار و صادرات نفت

تحلیل قیمت دلار در سال آینده به‌خصوص سه ماه نخست تحت تأثیر انتظارات است و در ادامه منوط به توان صادرات نفت ایران . زیرا بسیاری از متغیرهای اقتصادی که اکنون اقتصاد ایران با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند با روندهای تاریخی خود همخوانی دارند تنها تفاوت ماجرا صادرات نفت است.

محاسبات نشان می‌دهد با صادرات بیش از دو میلیون بشکه نفت در روز قیمت دلار می‌تواند بین 15 تا 18 هزار تومان قرار بگیرد.

صادرات نفت در محدوده یک‌میلیون و 500 هزار بشکه تا یک‌میلیون و 800 هزار قیمت دلار را تا محدوده 20 هزار تومان پایین خواهد آورد و حتی احتمال کاهش به زیر این مرز نیز وجود دارد. گرچه در این سناریو بعید است از قیمت دلار از 18 هزار تومان پایین‌تر رود. با روند کنونی صادرات نیز قیمت دلار در محدوده ثبت‌شده در آخر سال نوسان خواهد کرد.

 

مخلص کلام:

تا انتخابات ریاست چمهوری قیمت دلار در یک محدوده ای ک اشاره کردین ثابت باقی خواهد ماند و با توجه به نتیجه ی مذاکرات وین نیز مقدار قیمت دلار می تواند مقداری کاهشی باشد .

با توجه به رئیس جمهور بعدی قیمت دلار می تواند متفاوت باشد و باید تا آن موقع صبر کرد.

اما نکته ای که وجود دارد این است که بازار دلار در هیچ سالی بیشترین بازدهی و سود رسانی را برای اهالی آن نداشته است !

پس توصیه میکنیم که بازار مناسب تر که به اقتصاد کشور نیز کمک می کند بپردازید و در آن سرمایه گذاری کنید.

اگر تجربه ی سرمایه گذاری در دلار را دارید در زیر این مقاله برای ما بنویسید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *